Besluit je een plafond te gaan verlagen dan brengt dat vele voordelen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld je lelijk oude plafond verbergen of je maakt een hoge ruimte een stuk knusser met het verlagen van je plafond. En heb je je woonkamer altijd al willen sieren met inbouwspotjes dan kan een verlaagd plafond ook uitkomst bieden. Een plafond verlagen doe je bij plafondgarant.

Dit zijn alle voordelen van een verlaagd plafond

Een verlaagd plafond wordt doorgaans ook wel vals plafond genoemd. Zo verwarm je met een verlaagd plafond kleinere ruimtes en dat betekent dat het dus energiebesparend is. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je ruimte beter te isoleren. Je kunt stijlvolle verlichting plaatsen met inbouwspots. De leidingen en kabels zijn niet zichtbaar en lopen achter het valse plafond. Je kunt zelf de aansluitpunten kiezen voor je lampen. Een verlaagd plafond verbergt een beschadigd en lelijk plafond. En zoals gezegd maak je met een verlaagd plafond hoge ruimtes een stuk knusser en gezelliger.

Wil je zelf aan de slag gaan en een verlaagd plafond creƫren?

Ben je een echte klusser en wil je zelf zorgen voor een verlaagd plafond? Dan is dat makkelijk te doen en zul je niet veel tijd kwijt zijn. Toch is het advies om een verlaagd plafond te laten plaatsen door een vakman van een gespecialiseerd bedrijf. Door het een vakman te laten doen weet je zeker dat het plafond waterpas loopt en dat alle elektrische bedradingen goed worden aangesloten. 

Wat is de gemiddelde hoogte van plafond in Nederlandse huizen?

Nederlanders worden steeds langer in lengte en daardoor worden de plafonds in huizen ook steeds hoger. Kijk je naar een nieuwbouwwoning dan wordt deze opgeleverd met 2.40 meter slaapkamer en 2.60 meter woonkamer. Hoger dan deze afmetingen komt ook voor, maar lager is ons land niet toegestaan. Je moet daarom altijd rekening houden met de hoogte van je plafond. Welk verlaagd plafond je ook gebruikt het zal altijd een aantal centimeters lager zijn. Houd in gedachten dat de meeste ideale hoogte niet bestaat en het is voor iedereen anders. Sommige mensen vinden een lage kamer heel knus en gezellig, terwijl andere mensen er een claustrofobisch gevoel bij krijgen.

De afwerking van je plafond

Gebruik je een spanplafond dan is deze gelijk strak afgewerkt. Kies je voor een afgehangen verlaagd plafond of vrijdragend verlaagd plafond dan is dit niet het geval. Wil je genieten van de mooiste afwerking dan is het aan te raden om het plafond te stucen. Je kunt de schroefgaatjes en naden dichtzetten en het plafond vervolgens schilderen.