De eerste drie maanden van je baby’s leven zijn een tijd van ontzagwekkende groei en verandering. In deze periode ontwikkelt hun lichaam zich snel en ze leren veel nieuwe dingen. Als je een baby van 3 maanden hebt, ben je vast nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt. Lees verder voor een kort overzicht van wat er in deze levensfase gebeurt.

In de eerste drie maanden groeit je baby snel. Hun gewicht verdubbelt meestal tussen de zesde en twaalfde week. Sommige baby’s kunnen echter wat achterblijven in hun groei. Als je je zorgen maakt, raadpleeg dan je arts. De meeste baby’s bereiken een lengte van 50 cm tegen de tijd dat ze drie maanden oud zijn. Je kunt je baby meten door ze tegen een muur te leunen en een meetlint van hun schouder tot hun voet te houden.

De hersenen van je baby ontwikkelen zich ook snel in deze periode. Ze beginnen meer te begrijpen van wat ze zien en horen. Ze leren ook hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken. Je baby kan bijvoorbeeld zijn of haar hoofd en nek optillen en bewegen .Baby’s leren ook beter hoe ze moeten eten en drinken in deze periode.. Het is belangrijk om je baby te laten oefenen zodat ze leren hoe ze moeten eten als ze ouder worden. Baby’s maken ook meer geluiden in deze periode. Ze maken vaak geluiden als “aah” of “ooh”.

Slaap

Slaap is een belangrijk onderdeel van de groei van je baby. Ze slapen heel veel in de eerste drie maanden. De meeste baby’s slapen ongeveer 16 uur per dag. Maar let op: sommige baby’s slapen meer dan andere. Slaaptj je baby niet goed? Raadpleeg dan: slaapschema baby 3 maanden. Slaapt je baby nog bij jullie op de kamer en wil je hem/haar voorbereiden op het slapen op een eigen kamer dan zou je kunnen denken om een co-sleeper aan te schaffen die ook te gebruiken is als kinderbedje. Lees hier alles over de beste cosleeper.